Sök förband


Sök upp ditt närmaste hemvärnsförband här.
Just nu 12576 texter och 57585 bilder i 184 förband på servern.
Hemvärnet på forsvarsmakten.se

RSS-flöde för nyheter Nyheter

Nationaldagen Vetlanda
8 juni 2014
KFÖ 2013
5 oktober 2013
fler nyheter...

Övrigt

Glad grupp efter skjutning. Mot maten.
Nöjda efter genomförd skjutning går gruppen mot matplatsen. Nu kan man skoja och koppla av. Ett gott kamratskap genomsyrar hemvärnet och bidrar till framgång. Såväl vid övningar som vid samhällsinsatser.

Välkommen till Östra härads bevakningskompani.(Östra härad var ett härad i Småland och Jönköpings län och var en del av smålandet Njudung.)

Efter omorganisation har flera mindre kompanier på Småländska höglandet slagits samman under Norra Smålands bataljon. Här finns idag bland andra Östra härads bevakningskompani, med expedition i Eksjö.
I kompaniet ingår idag personal från flera orter på höglandet, Eksjö, Vetlanda, Sävsjö, Nässjö, Tranås och Aneby.

Vad skall Hemvärnet kunna göra?


Hemvärnets viktigaste uppgifter är att bevaka, skydda, ytövervaka samt stödja det civila samhället. Alla hemvärnsförband utbildas därför för att kunna lösa dessa uppgifter. Utöver dessa kommer att antal tilläggsförmågor som bara vissa förband behöver ha. Hemvärnsförbanden ingår vid lösandet av ytövervaknings- och underrättelseuppgifter som en del av det nätverksbaserade försvaret, NBF.

När uppgifter för hemvärnsförbanden prioriteras och fastställes kommer man att vara restriktiv när det gäller nya uppgifter men ha målet att med god kvalitet kunna lösa ett begränsat antal och klart definierade uppdrag. Det klassiska hemvärnsbegreppet "hembygd" vidgas genom att vissa enheter är rörliga och andra flyttbara.

Den grundläggande indelningen av förbanden är i "vanliga" hemvärnskompanier och hemvärnsinsatskompanier.
Som hemvärnssoldat tecknar du ett kontrakt där du beroende på befattning förbinder dig till att vara med på övningar under 4-8 dygn på ett år. Förutom denna kravkvot kan det förekomma övningar och insatser inom samhällsstöd vid flera tillfällen under året, men dessa är frivilliga och du deltar i mån av tid och intresse.


Du som är intresserad av att veta mer eller teckna kontrakt för att vara med i Östra härads bevakningskompani kan skicka en intresseanmälan genom denna länk.

Nationaldagen VetlandaSenast uppdaterad: 2013-10-05 11:43
Webbredaktör: Per B

Utökad kalender RSS-flöde för kalender Augusti 2015

>>>
<<<
TiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aktuellt

http://nyheter.hemvarnet.se/?action=visanyhet&nyhetid=11168

Central information


Nytt från Tidningen


Aktuellt

http://nyheter.hemvarnet.se/?action=visanyhet&nyhetid=11168